Monday, August 15, 2011

Count On Me...

Aku tuju lirik lagu ni kepada semua kawan-kawan yang kenal aku...Huhu


Count On Me 

If you ever find yourself stuck in the middle of the sea
I'll sail the world to find you
If you ever find yourself lost in the dark and you can't see
I'll be the light to guide you

Find out what we're made of
What we are called to help our friends in need

You can count on me like one, two, three
I'll be there and I know when I need it
I can count on you like four, three, two
And you'll be there 'cause that's what friends
Are supposed to do, oh yeah, ooh, ooh

If you toss and you turn and you just can't fall asleep
I'll sing a song beside you
And if you ever forget how much you really mean to me
Everyday I will remind you

Find out what we're made of
What we are called to help our friends in need

You can count on me like one, two, three
I'll be there and I know when I need it
I can count on you like four, three, two
And you'll be there 'cause that's what friends
Are supposed to do, oh yeah, ooh, ooh, yeah, yeah

You'll always have my shoulder when you cry
I'll never let go, never say goodbye

You can count on me like one, two, three
I'll be there and I know when I need it
I can count on you like four, three, two
And you'll be there 'cause that's what friends
Are supposed to do, oh yeah, ooh, ooh

You can count on me 'cause I can count on you

Sunday, August 7, 2011

Yang mana satu pilihan anda Kerjaya vs Wanita (Sesuai untuk dibaca sama ada untuk kaum lelaki mahupun wanita dan tidak lupa yang Unknown)

Assalamualaikum...

Sememangnya pilihan yang sukar untuk dibuat...
Seperti hidup dan mati...
Idea ini tercetus selepas aku membace Maskulin Edisi May yang Cover Page dia Bront Palare yang dibeli oleh Si Pendek...
Berdasarkan pendapat kaum Adam, mereka cenderung memilih kerjaya berbanding wanita...
Ini adalah fakta...Sory kepada wanita2 di luar sana...
Aku tidak menafikan fakta tersebut kerana aku merasakan seorang lelaki seharusnya memikirkan kerjayanya terlebih dahulu berbanding wanita...
Anda jangan terkejut kalau seorang lelaki itu masih belum berumah tangga walaupun usia semakin lanjut...(aku tak termasuk dalam golongan ini...sebab aku belajar lagi...hehe)
Mengapa keadaan ini berlaku???
Pada pendapat aku, lelaki yang cenderung memilih kerjaya dahulu berbanding wanita kerana mereka merasakan jika kerjaya mereka masih tidak stabil, hubungan yang dibina juga mungkin akan menjadi tidak stabil...
Mereka takut tidak dapat memenuhi tuntutan wanita tersebut bukan dari segi materialistik sahaja bahkan dari segi masa yang perlu diluangkan...
Wanita perlu tahu bahawa kaum Adam ini sememangnya susah untuk memberikan seratus peratus komitmen mereka terhadap wanita...
Masa mereka sangat terhad kerana kaum Adam apabila mempunyai kerjaya yang baik mereka lebih memberi komitmen terhadap tuntutan kerja mereka berbanding teman wanita mereka...
Sekali lagi sory kepada wanita2 sekalian...
Kalau korang tanya soalan ini dekat aku...
Memang jawapannya aku pilih kerjaya dulu barulah teman wanita...
Aku tak sanggup lagi menyakiti hati2 wanita di luar sana...hehe
Cukup la seorang saja yang pernah kena dengan aku dulu...
Sorry my ex gurl...
I know U still waiting for me...I think so...Kah3...
Kalau ada jodoh tak ke mana kan...
So,kukuhkan kerjaya dulu...Jangan dok gatai nak khawin awai sangat...
Tak pernah tengok ke dekat TV dulu sepasang suami isteri dengan baby kecil tinggal dekat bawah jambatan je...Kesian wooo..
Aku tak sanggup nak buat macam tu dekat anak dara orang...
Tak sanggup tak sanggup...
Tapi tu la yang aku pelik kenapa yang muda2 ni sibuk sangat nak khawin even harta apa pun takde...
Tak kan ko dah buntingkan anak dara tu kot...Maybe...Many cases yang selalu aku dengar bile khawin muda2 ni...
By the way, fikir2 kan la sebelum anda menyesal di kemudian hari...
Den pun xdapek nak tolong dah nanti...Hehe...
Ini hanya opinion aku je...

p/s:entry ni dah lame jadi draft...baru sekarang aku ada masa nak habiskan apa yg aku nak tulis...hehe

Friday, August 5, 2011

Selamat Berpuasa

Rasanya belum terlambat lagi untuk aku mengucapkan Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al-Mubarak...
Selamat mengerjakan amal ibadat...
Mana yang kurang tu tambah2 kan la di bulan puasa ni ye...
Pesanan ini juga ditujukan kepada aku...
Sama-sama la kita beringat ye..:)