Saturday, September 10, 2011

MENUJU PUNCAK???


Assalamualaikum W.B.T
Korang ingat apa aku nak masuk AF ke.Tu murahan punya reality tv la der.Aku nak menuju ke Puncak Alam, tempat belajar aku yang baru setelah hampir 2 tahun aku bergelumang dengan orang2 Shah Alam.Tapi aku pun orang Shah Alam juga apa.Aku tahu kat mana Jalan Cili Merah dengan Jalan Cili Hijau.Korang tahu???Ye dak Mohd Syahir???Syhhhh senyap2 sudey.Aku ok je bila kena pindah dekat Puncak Alam tu.Tapi aku agak frust sikit la sebab aku duduk 1 semester je dekat situ.Lepas tu aku praktikal.Kalau 2 semester aku ok la.Dapat la juga rasa jadi sebahagian orang Puncak Alam.Satu semester tak cukup untuk aku.Tapi tak kan la aku nak extend semata2 nak jadi orang Puncak Alam kan.Ye dakkk…
Ada sedikit info tentang preparation aku dah buat before aku pindah ke Puncak Alam.

1.            Rumah Sewa
Aku duduk rumah sewa untuk pertama kalinya dalam sejarah hidup aku selama 20++++.hehe.Aku duduk dekat apartment je.Aku dapat apartment Dewi.Sumpah macam gampeng gila bilik dia.Sempit doe.Nasib baik aku dapat bilik master room.Tapi kecil juga bilik tu.Tak ada beza pun.Paling aku keisan dekat penghuni bilik paling kecil la.Tak ada apa pun boleh letak kecuali katil dengan almari.Memang sempit gila.Macam tak berbaloi bayar sampai 6 ratus.Rumah sewa dekat Shah Alam lagi besar.Harga sewa sama saja.Aku duduk 6 orang.Aku roommate dengan kawan yang paling “baik” sekali dengan aku.Dia pelakon dan juga merangkap pemain bola sepak woo.Nama dia Fahrin Cristiano Ahmad.Korang ada rooomate macam tu???Jangan marah Lat.Selamat Hari Raya.Hehe.Tapi sms raya pun ko tak sent kat aku.Bwekkkk..
2.            Kampus
Aku tak sempat nak explore lagi Kampus Puncak Alam tu.Yang aku tahu Fakulti Business tak siap lagi kan.Sekarang kami kongsi dengan Fakulti Office Management.Fuyoo…Budak Secretary.Mesti cantik2.Harap2 ada la jumpa muka macam Rozita Che Wan ke Lisa Surihani ke Maya Karin keJ.Tapi yang boleh aku cakap kampus sana memang lagi besar dan smart la daripada kampus Shah Alam kan.

3.            Stock makanan
Dekat sana memang tak banyak sangat kedai2 boleh dibuat port lepaking.So untuk 1st month ni aku rasa cukup kot bekalan biskut raya dengan kerepek yang aku ambil dari rumah Kak Juah ni.Tu pun kalau housemate aku ni tak melantak sangat la kan.Hehe.Housemate aku semua kurus2.Syukur.Jimat makanan.Gua sorang je gumuk.Hehe.

4.            Transport
Dekat sana aku tak pasti pengangkutan apa yang ada.Untuk aku memang tak ada masalah la sebab aku memang bawa transport aku sendiri.Gua bawa motor EX5 je der.Tapi bagi yang tak ada pengangkutan sendiri aku rasa patah kaki juga la kalau duduk situ.Haiyo.Walaupun aku ada motor,aku tak kan sesekali berani mengeluarkan diri aku pada waktu malam dekat sana.Takut wooo.Gelap dan sunyi.Kalau ada kereta ok.Sebab kawan2 ada boleh ko sumbat dalam kereta.Kalau motor berdua je.Kalau sorang tu bukan manusia, tak ke naya aku.Aku pegang sampai sekarang prinsip kawan aku time praktikal dulu.Kalau nak keluar malam bila ko duduk dekat area2 macam Puncak Alam tu better ko keluar sorang daripada berdua.Tak nak ambil risiko woo.Aku takut bawa hantu balik rumah je kalau berdua.Kalau lebih daripada dua orang ok.Huhu.Memang aku rasa aku duduk diam jela dekat rumah kalau duduk kat Puncak Alam tu.Tapi boleh ke aku duduk diam.Persoalan yang aku sendiri pun tak boleh jawab.Aku jenis tak boleh duduk lama2 kalau dekat rumah kecuali kat kampung(sebab kawan tak ada).Aku jadi resah,gelisah dan macam2 la.Aku memang tak boleh la hidup macam tu.Dulu aku duduk hostel pun tiap2 malam fly panjat pagar kolej Meranti.Aku rindu gila saat2 itu.Hehe.Kolej Meranti is the best.Pindah kolej Jati macam haram.Aku tak ada life langsung duduk kolej tu.Roomate sendiri pun aku tak tahu nama.Aku pun pelik dengan budak2 jati ni.Ni makan nasi lemak Jati banyak sangat la tu yang perangai macam tahik.Kolej Jati ni tak ada pagar yang boleh fly.Tapi aku usahakan juga cari port yang boleh aku panjat.Jumpa juga akhirnya.Tapi aku tak selalu la fly masa duduk kolej Jati.Tak tahu la kenapa.Aku rela duduk bilik tengok TV tak pun main internet.Maybe port nak fly tu tinggi sangat dan dangerous kot.Tu yang aku malas nak keluar.Hehe.Tiba2 aku teringat masa sem 2 dengan sem 3.Kalau aku fly selalu lepak dengan Cik Dieyyy,Cik Tikah,Syahir,Pendek,Kema(sebelum dia merekrut sek2 Lara dia) dengan Deney.Tu la orang2 yang selalu aku lepak.Sumpah rindu siot.Jom buat reunion.Haha.Tu la both sem yang paling aku rasa banyak memori.(Titis eyemo jap).Hehe.

5.            Jiran rumah sewa
Aku tak ada jiran lagi.Sebelah kanan ke depan ke memang tak ada.Aku cuak juga sebenarnya.Aku harap ada la jiran yang masuk jap lagi.Hehe.Harap2 family la.Boleh dapat makanan free :)

Akan bersambung selepas aku dah tinggal Puncak Alam betul2.

No comments:

Post a Comment